Ediția 2021

Start înscrieri Mausolee pe Bicicletă!

Află motivele pentru care merită să pedalezi eroic la Mausolee pe bicicletă!

La Mausolee pe bicicletă nu există podium. Cei care pedalează nu primesc cupe sau puncte FRC. Așa a fost încă de la început, din 2015 când v-am provocat să pedalăm eroic în cinstea eroilor care au căzut în Primul Război Mondial pe cîmpul de luptă de la Mărăști, Mărășești sau Soveja.

Ne-am propus să suflăm praful care se așterne peste memoria celor care își dorm somnul de veci în mausoleele din Vrancea și să le cinstim memoria într-un mod unic. Fiecare picătură din sudoarea noastră, a celor care pedalăm în week-end sau cînd avem o zi mai liberă la serviciu este modul nostru prin care ne arătăm respectul și recunoștința față de trecut, față de cei care au scris istorie pe aceste locuri.

Și tot noi vă spunem că pe traseul de la Mausolee pe bicicletă ne arătăm recunoștința si elogiem eroii prin efortul de a parcurge traseul liniei frontului peste care nu s- a putut trece! Sunt ore întregi de pedalat pe un traseu vălurit de 156 kilometri care pune probleme chiar și celor mai experimentați cicliști!

Dar tot noi vă spunem că efortul merită! La fiecare dintre cele patru mausolee descoperiți povești inedite, gustări delicioase și momente artistice memorabile!
La Mausolee pe bicicleta nu avem podium dar vă premiem cu emoții și amintiri de neuitat.

Pe 18 septembrie, pedalează eroic alături de noi! Fă-ți loc în agenda ta de o emoție de neuitat!


Chiar așa!? De ce ai pedala 160 kilometri într-o zi de week-end în care poți lenevi la cafea pe canapea?
Îți împărtășim din gândurile celor care aleg să vină an de an la ”Mausolee pe bicicletă”, cu speranța că te vom convinge să abandonezi canapeaua pe 18 septembrie 2021! 
Cafea îți putem oferi și noi, dar cu vedere spectaculoasă la Vârful Măgura Odobești, nu cu vedere la TV!
Așadar, iată gândurile celor care deja s-au înscris!

👉Mitică Ifrim: Pentru valorile promovate, pentru echipa prezenta, pentru peisajele traseului… ordinea este aleatorie!
👉Neculai Cătălin Lupaș: O combinație perfectă între istorie și pasiune.
👉George Ciocîrlan: Este cel mai frumos eveniment ciclistic la care am participat.
👉Ionuț Cătălin Bogdan : Am fost la ediția din 2019 și mi-a plăcut mult. Organizarea, traseul și atmosfera din pluton au fost la superlativ. De data asta vreau să aduc și familia, soția și cei doi copii, care vor merge în spatele plutonului cu mașina.
👉Micu Cătălin: Este cel mai frumos si așteptat eveniment pe anul ăsta.
👉Năstase Victor: Iubesc ciclismul și acest eveniment este deja o tradiție ce nu trebuie ratată.

Dar toată această poveste frumoasă de la ”Mausolee pe bicicletă” nu ar fi fost posibilă fără sprijinul partenerilor și sponsorilor noștri! Le mulțumim tuturor!

Evenimentul ”Mausolee pe bicicletă” este organizat de către Asociația ”Monumente în Vrancea” și partenerii: Consiliul Județean VranceaInspectoratul Județean de Politie VranceaInspectoratul de Jandarmi Județean VranceaSalvamont VranceaPrimăria Municipiului FocșaniPrimăria Vizantea LiveziPrimăria SovejaPrimăria RăcoasaMuzeul Vrancei,Centrul Cultural VranceaAnsamblul Folcloric Tara VranceiTeatrul ”Maior Ghe. Pastia” și AS Tomita Lazar

Sponsorii evenimentului sunt: Pandora – Crama CoteștiGeneral AgroCom ServiceMicrometPremium Porc GroupFepra InternationalRopharmaNDT TestingAna AreBranko – Coffee To GoButicul DulceUMO ServCaspro PublicitatePaco SupermarketEthicSportAutovipAltdorf Tehnik

Partener tehnic: Drag Zone Romania

Medalie finisher Mausolee pe bicicletă

Și dacă nu v-am convins, poate vă convinge medalia de FINISHER care vă poate aparține dacă veți pedala eroic pe traseul propus la ”Mausolee pe bicicletă”!

Pe 30 august 2021 este ultima zi în care te poți înscrie la ”Mausolee pe bicicletă”.

Mai jos găsești link la Regulament și link la formularul de înscriere!

În caz că nu te-ai hotărât, urmărește-ne pe social media ca să vezi ce program cultural pregătim, ce surprize culinare urmează să îți oferim, dar și ce suplimente îți vom putea asigura pentru a pedala fără să te temi că te vei deshidrata pe traseu!