Descriere traseu

Un traseu de 125 km, cu 1.200 m diferență de nivel și 6 ore de pedalat!

”Mausolee pe bicicletă” este un veritabil traseu de anduranță! Nu o spunem noi ci prietenii noștri de la Adevărații VeloPrieteni, cei care chiar organizează brevete de anduranță pentru ciclism. Iulian Ene, reprezentantul Randonneurs România chiar compara traseul de la ”Mausolee pe bicicletă” cu un brevet popular de 200 km.

În cele ce urmează vă prezentăm traseul de la ”Mausolee pe bicicletă” pentru ca participanții care își doresc să pedaleze eroic să își facă o idee despre acesta.

Am împărțit traseul în mai multe segmente, la finalul fiecărui segment existând fie o oprire pentru regrupare, fie o pauză de hidratare.

Segmentul 1. Focșani-Cîmpineanca-Jariștea-Bolotești

Este un segment de 22 kilometri cu o diferență de nivel de 160 m pe care ne propunem să îl străbatem într-o oră și 10 minute. La finalul segmentului, la intersecția DJ 205 B cu DN 2 D va exista o pauză de regrupare de 5 minute.

Segmentul 2. Bolotești-Țifești-Domeniile Panciu

Este un segment care începe deja să pună probleme cicliștilor. Se evidențiază urcarea de la intrarea în comuna Țifești. La aproximativ 10 kilometri de la începutul segmentului, vom organiza o pauză de hidratare într-un loc spectaculos – Resort ”Domeniile Panciu”. Și aici avem o urcare interesantă. Estimăm să facem traseul în 30 minute și să facem o pauză de hidratare de 30 minute.


Oprirea de la Domeniile Panciu va fi un bun prilej de a ne cunoaște mai bine, într-o atmosferă cu miros de cafea și energie proaspătă furnizată de sucuri naturale!

Segmentul 3. Domeniile Panciu-Irești-Vidra-Primăria Vizantea

Este poate unul din cele mai solicitante segmente din tot traseul ”Mausolee pe bicicletă” cu mai multe urcări provocatoare. Ca și segmentul 2, acest segment face parte din traseul Concursului de Ciclism ”VeloPower”. Are o distanță de aproximativ 29 kilometri și o diferență de nivel de aproximativ 400 m. Estimăm să parcurgem acest segment într-o oră și jumătate la finalul cărora vom face o pauză de hidratare. Pauza va fi de 10 minute.

Segmentul 4. Primăria Vizantea-intersecție DN 2L (Cîmpuri)
Este un segment de 8 km pe care estimăm să îl parcurgem în 40 minute, ca urmare a faptului că există o urcare destul de dificilă chiar aproape de finalul segmentului. La intersecția DJ 205 E cu DN 2 L va exista o regrupare de 10 min, ocazie cu care veți putea alimenta bidoanele cu apă.

Segmentul 5. Cîmpuri-Mărăști
Un segment de doar 7 kilometri și o diferență de nivel de 190 metri. Ca urmare a urcării dificile de pe traseu, estimăm ca acesta să fie abordat diferit de participanți, în funcție de pregătirea fizică a acestora. Chiar și după finalizarea acestei urcări dificile, drumul continuă să urce fiind presărat de alte două pante dificile. Este un segment pe care estimăm că majoritatea participanților îl vor parcurge în aproximativ 45 minute. Punctul final este Mausoleul Eroilor Mărăști unde va avea loc o pauză de hidratare și un moment artistic. Estimăm ca pauza să dureze o oră și 15 minute,

Segmentul 6. Mausoleul Mărăști-Monumentul Ecaterina Teodoroiu de la Străoane
Este un alt segment din categoria segmentelor dificile ca urmare a urcării de la Valea Cîmpului. Segmentul măsoară 20 de kilometri, începe cu o coborâre în forță de 5 kilometri dar ultimii 4 kilometri sunt reprezentați de urcarea de la Valea Cîmpului. Diferența de nivel a segmentului este de 220 metri, timpul estimat al segmentului fiind de o oră. La finalul acestui segment, la Monumentul Ecaterina Teodoroiu se face o pauză de regrupare/hidratare.

Segmentul 7. Monumentul Ecaterina Teodoroiu-Panciu-Mausoleul Eroilor Mărășești
Momentul în care cicliștii ajung la Monumentul Ecaterina Teodoroiu este momentul în care traseul ”Mausolee pe bicicletă” s-a terminat din punct de vedere al dificultății. Până la Mausoleul Eroilor Mărășești urmează 25 kilometri de coborâri, singura porțiune care va pune probleme minime fiind la ieșirea din orașul Panciu, pe DJ 204 E unde există trei treceri de cale ferată, zone unde cicliștii trebuie să reducă viteza și să fie vigilenți. La intersecția DJ 204 E cu DN 2 (E85) se va face o oprire de regrupare de maxim 5 minute. Pe DN 2 (E85) plutonul de cicliști va circula sub atenta coordonare a IPJ Vrancea. Segmentul are o diferență de nivel de 20 m și estimăm să fie parcurs într-o oră. Momentul de final al segmentului este Mausoleul Eroilor Mărășești.

De aici bicicletele vor fi preluate cu o mașini, iar cicliștii vor fi preluați cu microbuze/autocare, în vederea deplasări spre Focșani.

Puteți consulta traseul propus la ”Mausolee pe bicicletă”, dând click pe imaginea de mai jos.