2021 – O ediție dedicată Ecaterinei Teodoroiu, eroina de la Târgu Jiu!

Ecaterina Teodoroiu, cercetaşă şi participantă la Primul Război Mondial, s-a sacrificat eroic în bătălia de la Mărăşeşti. In momentul în care se afla în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române, tanara eroina a fost lovită în inima ei generoasă de două gloanţe de mitralieră, în anul 1917, motiv pentru care a fost declarată, în 2021, eroină a națiunii române de Parlamentul României.

Pentru aceste motive, dar și pentru faptul că luptele din Vrancea sunt legate și de numele Ecaterinei Teodoroiu, dedicăm ediția 2021 a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” memoriei cele ce a fost eroina de la Târgu Jiu, cea care și-a găsit sfârșitul tragic pe 22 august 1917 în luptele de la Muscelu, fiind îngropată în zona Glod, din comuna Fitionești, Vrancea.

Ne bucură faptul că, an de an, am reușit să aduce un omagiu pe 2 roți eroinei de la Târgu Jiu, în cadrul evenimentului ”Tribut Ecaterina!” pe care îl organizăm în jurul zilei de 22 august!

Published by monumenteinvrancea

Suflăm praful depus în secole de existență şi încercăm să vă arătăm puţinul care a rămas dintr-o istorie scrisă în sute de ani :) Noi suntem #monumenteinvrancea.

One thought on “2021 – O ediție dedicată Ecaterinei Teodoroiu, eroina de la Târgu Jiu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: